Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa onderzoekt reclame bij fysiotherapeuten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt of Agis hogere vergoedingen mag geven aan fysiotherapeuten die reclame maken voor de zorgverzekeraar. Dat antwoordt minister Klink van Volksgezondheid op vragen van de SP.

Fysiotherapeuten die in hun praktijk een informatiezuiltje met folders over Agis Zorgverzekeringen plaatsen, kunnen 2,50 euro extra per behandeling krijgen. Kamerlid Van Gerven van de SP had de minister vragen gesteld over de deze omstreden vorm van reclame.

Toch onderzoek

Bij de lancering van het initiatief bevestigde de NZa nog ruimte te geven voor de aanpak van Agis. Nu onderzoekt de zorgautoriteit of het informatiemateriaal toegestaan is, schrijft Klink. Ook bekijkt de NZa of Agis een hogere vergoeding wel mag koppelen aan plaatsing van een informatiezuil. De fysiotherapeuten keerden zich tegen het initiatief van de zorgverzekeraar. Klink wacht het onderzoek van de NZa af. (ANP)

Agis beloont fysiotherapeuten die reclame maken
Agis koopt het beste zorg in
Agis investeert in ouderenzorg van Aveant

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.