Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Slachtoffers maagverkleining doen aangifte

Twee nabestaanden van patiënten die in het Scheper Ziekenhuis in Emmen overleden nadat ze een maagverkleining hadden gekregen, doen aangifte tegen dit ziekenhuis wegens dood door schuld. Dat hebben zij gisteren laten weten.

Een gedupeerde, bij wie een dergelijke operatie niet goed is verlopen, doet ook aangifte. Het trio neemt geen genoegen met het intern onderzoek dat het ziekenhuis inmiddels is begonnen naar fataal verlopen maagverkleiningen.

"Wij willen dat justitie deze affaire onder de loep neemt", zegt hun woordvoerder Alex de Haan. Het ziekenhuis is inmiddels gestopt met maagverkleiningoperaties, nu blijkt dat in een korte periode zeker vijf mensen door een dergelijke ingreep zijn gestorven. (ANP)

Lees ook:

Ziekenhuis Emmen stopt met maagverkleiningen
Deel polikliniek Scheper ziekenhuis dicht door brand
GGZ-patiënt zwaargewond bij brand in Emmen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.