Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

St Radboud opent hangplek voor jonge kankerpatiënten

Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen opent vandaag een officiële hangplek voor jonge volwassenen met kanker. De hangplek is een aparte kamer waar de mensen uit de doelgroep tijdens hun ziekenhuisopname met leeftijds- en lotgenoten kunnen praten.

Jonge volwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar krijgen steeds vaker te maken met de diagnose kanker, stelt het UMC St Radboud. Ze zijn te oud om gebruik te maken van specifieke behandelprogramma's voor kinderen. Onder volwassenen met kanker vormt de groep een minderheid.

Patiëntenorganisatie

De hangplek is er mede gekomen dankzij patiëntenorganisatie Jong en Kanker en jonge patiënten in het academische ziekenhuis. De patiënten kunnen er praten over zaken die deze specifieke doelgroep vaak bezighouden, zoals chemotherapie en vruchtbaarheid, relaties en beroepskeuzes. Het UMC St Radboud besteedt extra aandacht aan kankerpatiënten van 18 tot 35 jaar. De volgende stap is de opening van een poli voor die doelgroep. (ANP)

Lees ook:

Website online met experimentele kankerbehandelingen
Klink positief over nieuw kankercentrum
Ziekenhuizen scoren goed op zorg bij borstkanker

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.