Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Van der Wal geeft fout verpleeghuis toe

De Inspectie voor de Volkgezondheid had sneller moeten reageren op de meldingen van misstanden in verpleeghuis Jan Bonga in Amsterdam. Dat zei Gerrit van der Wal, inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Volksgezondheid, in 'de praktijk', het gezondheidsprogramma van de avro op radio 1.

In het gesprek zei Van der Wal: "Wijzelf hadden alerter moeten reageren op de eerste signalen van de bron: de verpleeghuisartsen. Ik denk niet dat we uiteindelijk veel anders hadden moeten doen, maar we hadden sneller en eerder moeten reageren. Wij zijn natuurlijk ook een organisatie die niet zonder fouten is, dat zou ook gek zijn. Ik denk dat het misging bij de inschatting hoe erg is dit en wie moet wat oppakken", aldus Van der Wal.

Bussemaker

Staatsecretaris Bussemaker van VWS zei vorige week nog dat ze de Inspectie zou aanspreken op het te lang wachten met ingrijpen in het verpleeghuis, waar afgelopen jaar drie artsen ontslag hadden genomen, omdat ze geen verantwoorde zorg meer aan patiënten konden leveren. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Luister hier naar het interview met Gerrit van der Wal
Slechte zorg bij verpleeghuis van Amsta
Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek
Verpleeghuispersoneel kritisch over zorg

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.