Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuisdirecteur verdacht van witwassen

Bestuursvoorzitter Ruud Beijers van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen stond gisteren voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het witwassen van ruim 246.000 euro.
Ziekenhuisdirecteur verdacht van witwassen

Dit meldt de Leeuwarder Courant vandaag, het OM bevestigt het bericht. Volgens het OM heeft Beijers een flink aandeel gehad in de strafzaak tegen zijn ex-partner. Deze wordt ervan beschuldigd dat hij een aantal bekende Nederlanders heeft opgelicht. Het OM wil niet zeggen om wie het gaat. Gisteren stonden Beijers en zijn ex-vriend voor de rechter in Amsterdam. Vrijdag volgt een tweede zitting.

Beijers krijgt nog de gelegenheid om zijn verhaal te toen voor de rechtbank. Eigenlijk zou hij dit vrijdag doen, maar dat is uitgesteld, zegt perswoordvoerder Hans Stupers van de Tjongerschans. Volgens Stupers is de Tjongerschans al anderhalf jaar op de hoogte van de verdenkingen. De Tjongerschans wil niet inhoudelijk op de zaak in gaan. “Het is een persoonlijke kwestie. De heer Beijers functioneert uitstekend als voorzitter van de raad van bestuur. Het is duidelijk dat deze zaak ook zijn werk zou kunnen raken, maar voorlopig wachten wij het oordeel van de rechter af.” (Zorgvisie - Carina van Aartsen)

Lees ook:

Zorgbestuurders opnieuw beter beloond
Samenwerkingsverband Tjongerschans en MC Leeuwarden
Een schone lei (artikel Zorgvisie magazine)

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.