Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gouden handdrukken Philadelphia-top

De twee ontslagen topbestuurders van zorginstelling Philadelphia hebben forse vergoedingen gekregen. De financiële man, Theo Kralt, kreeg in oktober vorig jaar 328.000 euro mee, bestuursvoorzitter Frits Brink 219.000 euro.

De bedragen komen uit het jaarverslag van Philadelphia. Uit het jaarverslag blijkt verder dat de organisatie in 2008 een verlies van 18,4 miljoen heeft geleden. Het gaat om een optelsom van verliezen. Zo heeft de organisatie een verlies geleden op zorgverlening van 6,5 miljoen euro. Onder bijzondere projecten wordt een verlies geboekt 5,6 miljoen euro. Niet duidelijk is wat daar onder verstaan moet worden. Verder is er een reorganisatievoorziening van negen miljoen, een verlies van vier miljoen op het kruiswerk West-Veluwe en een afwaardering op het onroerend goed van 0,6 miljoen. Philadelphia maakt ook nog melding van ‘nagekomen, niet voorziene baten’ ter waarde van 7,3 miljoen. Zonder die baten zou het verlies 25,7 miljoen zijn geweest. De verliezen van Philadelphia brengen ook het concern Espria in de rode cijfers (5,1 miljoen). (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Philadelphia stapt uit samenwerkingsverbond Espria
Espria-bestuurders gedaagd om aankoop Beverweert
Spanningen bij Espria-dochter Kruiswerk West-Veluwe
Geen toestemming voor fusie Espria

Administrator

8 reacties

 • no-profile-image

  Cas

  De gevestigde partijen kijken de andere kant op en het laat zich raden welke partij hier garen bij spint bij de e.v. kamerverkiezingen. Want het is aan niemand meer uit te leggen dat wanprestatie zo hoog beloond mag worden.

 • no-profile-image

  Karin Grootveld

  Het gaat om de mensen, natuurlijk. Om verstandelijk gehandicapten.

 • no-profile-image

  Willem

  En dan zijn we er nog niet! In april 2009 was het arbeidsproces van dhr Kralt. Oktober wordt het dienstverband beeindigd. Dat betekent ook in 2009 nog gewoon salaris. Dhr Brink schijnt 2 jaarsalarissen bedongen te hebben. D.w.z. nog op de loonlijst van 2010. Wie kontroleert er dan nog. Bovendien moeten er nog premies zorgkosten en pensioen bij opgeteld worden. Deze staan ook op de lijst apart vermeld. Auto (Audi A8), zie lijst, schijnt niet ingeleverd te zijn(worden). Ook erbij optellen dus.
  Conclusie: gouden handdruk voor de heren samen van tegen de 2 miljoen. En wellicht wordt er nog meer gevonden. Maar wie heeft het nu over het personeel dat de shit mag opruimen of aan de kant is geschoven? Meneer Brink voelt zich niet verantwoordelijk zei hij in een reactie op de cijfers. Een groter brevet van bestuurlijk onvermogen kan hij niet afgeven. Maar ach, hij heeft wel goed voor zichzelf gezorgd en zijn CDA good-old boys dekken het wel af.
  We weten nu in ieder geval wat we niet meer moeten gaan stemmen.

 • no-profile-image

  Stefan Hamersveld

  Het was natuurlijk de financiele man daar...

 • no-profile-image

  Cees

  Wie is er telkens toch gebaat bij een fusie.De ene Stichting overtreft de andere.Logge onpersoonlijke apparaten worden het.Ons bestel is dan ook nog eens zo naief, om de "prutsers"aan onze oorspronkelijk goed georganiseerde zorg een vergoeding mee te geven ,"wegens goed verrichte"arbeid? asociale energievreters van ons gemeenschapsgeld zijn het.Want wat men vergeet is vaak het traject, wat hieraan vooraf is gegaan, om tot fusies te komen.Veel mensenleed en veel onnodige kosten.En wat levert het nu netto onder de streep op?Ik heb dit dagelijks van een afstandje mee kunnen bekijken, maar helaas,ik paste niet in dat "prutsers"wereldje.

 • no-profile-image

  criticaster

  Witte boordencriminaliteit ten laste van voor de zorg bestemde AWBZ-gelden !!
  Wie gaat dit soort acties stoppen? We worden wel gedwongen op de SP te stemmen !

 • no-profile-image

  William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Aan het Stichtingsmodel heb ik altijd al een hekel aan gehad.
  Als externe heb je geen invloed.
  Ik verkies het Verenigingsmodel.
  Inspraak van de leden !

Of registreer u om te kunnen reageren.