Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Huisartsen willen integratie met seh van ziekenhuizen

Groningse huisartsen pleiten voor integratie met de eerste hulp van het Martini Ziekenhuis en het UMC Groningen. Dat meldt huisartsvandaag.nl. De huisartsenpost wordt te klein voor het groeiende aantal patiënten.

Het UMCG werkt reeds aan een dependance voor de huisartsenpost in de nieuwbouw van het ziekenhuis. Het Martini Ziekenhuis bouwt een satellietpost voor de huisartsen. Ook voor de ziekenhuizen heeft een huisartsenpost een voordeel. Mensen die zelf naar de eerste hulp gaan, worden eerst opgevangen door een huisarts. Dit scheelt tijd en geld. De huisartsen zelf krijgen wel meer werk te verzetten, waardoor zij hulp nodig hebben van assistenten en nurse physicians. (Zorgvisie - Nico van Wijk)

Lees ook:

'Klink wil bezuinigen met bijdrage eerste hulp'
Tergooiziekenhuis Hilversum behoudt eerste hulp
Psychische zorg bij huisarts ontlast ggz
Thuiszorg UMC Groningen breidt uit
Martini Ziekenhuis ontvangt miljoenengift van patiënt

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.