Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Humanitas organiseert eerste DichtbijDag

Vereniging Humanitas organiseert op zaterdag 16 mei haar eerste zogeheten DichtbijDag. Humanitas zet de deuren van meer dan veertig locaties open, zodat iedereen kan zien wat de vereniging doet. Door de grote verscheidenheid aan zorgtaken is dat soms onduidelijk, meldt een woordvoerder.

Humanitas organiseert een reeks van activiteiten tijdens de kennismakingsdag. Van discussies met lokale politici als tot optredens van plaatselijke bands en zangers. De woordvoerder van Humanitas vertelt dat het vooral de bedoeling is om mensen te informeren over het werk van de vereniging. “Als dit vrijwilligers oplevert is dat mooi, maar dat is niet het doel van deze dag.”

Activiteiten Humanitas

Sinds 1945 biedt Humanitas zorg en ondersteuning aan ouderen, kinderen, mensen met een beperking, daklozen en asielzoekers. De vereniging heeft 90 lokale afdelingen in Nederland. Humanitas werkt landelijk met ongeveer 10.000 vrijwilligers. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Hans Becker brengt Humanitas naar Australië
Fusie Humanitas Ouderenzorg en Humanitas Thuiszorg
Slotervaartziekenhuis wil af van vrijwilligers

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.