Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kredietcrisis vertraagt fusie Altrecht en Maliebaan

De voorgenomen fusie van Altrecht en Centrum Maliebaan loopt vertraging op. De raden van toezicht houden de plannen nog eens kritisch tegen het licht vanwege de kredietcrisis.

De Utrechtse instellingen Altrecht voor ggz en Centrum Maliebaan voor verslavingszorg hadden per 2009 willen fuseren. Dat heeft vertraging opgelopen door de kredietcrisis, zegt een woordvoerder van Altrecht. “Iedereen die nu stappen zet met grote financiële consequenties, bekijkt dat nog eens extra goed. De raden van toezicht willen nog allerlei punten en komma’s zetten.” De twee organisaties verwachten dat in juni het besluit valt. Ze hopen per 2010 alsnog te kunnen samengaan.

Ggz en verslavingszorg

Altrecht en Centrum Maliebaan werken al jarenlang intensief samen. Met de fusie willen ze de zorg verbeteren voor mensen die zowel een psychiatrische ziekte als een verslaving hebben. Dat dubbele ziektebeeld komt veel voor. Het samengaan van instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg is een landelijke trend. (Zorgvisie - Krista Kroon)

Lees ook:

Drie keurmerken TOPGGz voor Altrecht en Parnassia
Steemers nieuw bestuurslid bij Altrecht
Justitie schakelt ggz in voor verslaafde veelplegers

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.