Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Slotervaart mag verder met alternatieve methoden'

De alternatieve behandelingsmethoden van het Slotervaartziekenhuis vormen geen bedreiging voor de volksgezondheid, antwoordt minister Ab Klink van VWS op Kamervragen van de SP. De minister baseert zijn standpunt op het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De IGZ heeft vastgesteld dat het Slotervaartziekenhuis zich houdt aan wetenschappelijk aanvaardbare grenzen. Het Slotervaart experimenteert bijvoorbeeld met aromaverneveling, acupunctuur, hypnose, massage en ontspanningsoefeningen. Dit om pijn of angst te verminderen. De Vereniging tegen de Kwakzalverij had bezwaar gemaakt tegen deze zogenoemde ‘integrale geneeskunde’. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

NVZ daagt Slotervaartziekenhuis
Slotervaartziekenhuis kaapt verpleegkundigen
Klink overweegt verplichten goedkoopste medicijn
Kamer roept Klink op matje over separeren

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Wannee

    Heerlijk te lezen dat er eindelijk wat meer begrip over aanvullende therapieen in het ziekenhuiswereldje gekomen is. Overigens is het bij diverse ziekenhuizen al heel gewoon.Het is weer een stapje in de goede richting van medezeggenschap en keuzevrijheid van de patient. Hopelijk zal het navolging vinden in andere ziekenhuizen. Geef hier maar grote bekendheid aan.

Of registreer u om te kunnen reageren.