Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Uitstel nieuwbouw zorginstelling Abrona

Het vastgoedproject van gehandicaptenzorg Abrona wordt uitgesteld. Door bezuinigingen binnen het bedrijf is de nieuwbouw van een gezondheidscentrum, woonruimte voor cliënten en woningen voor reguliere verkoop en verhuur nabij Zeist onder druk komen te staan.

Directe aanleiding voor de bezuiniging van anderhalf miljoen euro bij Abrona is de invoering van de zorgzwaartefinanciering. Bestuursvoorzitter Nico Peelen zegt veel budget mis te lopen omdat zijn cliënten vooral lichte verstandelijke beperkingen hebben. Voor deze doelgroep is in de nieuwe systematiek minder geld beschikbaar. “Met een vereenvoudigd rekensommetje krijgen we voor zeventig mensen twintigduizend euro minder. Dat is grofweg de bezuiniging van anderhalf miljoen.” De bezuinigingen bestaan uit een korting van tien procent op het budget voor ondersteunende diensten. Daarbij worden twee interne tijdschriften samengevoegd en worden fysiotherapeuten zo veel mogelijk uit verzekeringen van cliënten betaald. En het nieuwbouwproject op de Utrechtse Heuvelrug loopt vertraging op. “We moeten het opleveren uitstellen tot de woningmarkt weer aantrekt en de banken weer meer hypotheken gaan geven”, zegt Peelen. “Wanneer dat is, zal nog moeten blijken.” (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorgaanbieder Abrona bezuinigt anderhalf miljoen
Abrona start bouw gezondheidscentrum
Abrona en Rijnheuvel gaan samenwerken
Abrona en Symfora slaan handen ineen

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  j.zwitser@ziggo.nl

 • no-profile-image

  Nico Peelen

  Binnen Abrona spelen er twee verschillende thema´s.
  1. Door de invoering van de ZZP´s moet er bezuinigd worden.
  2. Door de krediet krisis staat de verkoop van de marktwoningen onder druk en treedt er vertraging op.

  Deze twee onderwerpen beïnvloeden elkaar niet. De suggestie dat de bouw uitgesteld wordt door de bezuinigingen klopt niet.

Of registreer u om te kunnen reageren.