Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgcombinatie Noorderboog uit rode cijfers

Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel is uit de rode cijfers. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vandaag. Werd het vorig boekjaar nog afgesloten met een tekort van 5,1 miljoen euro, over 2008 werd een kleine winst van zeven ton geboekt.

De zorgcombinatie omvat het Diaconnessenhuis in Meppel en een flink aantal verzorgings- en verpleeghuizen in de regio. Ondanks de winst is Noorderboog nog niet helemaal uit de zorgen. Het eigen vermogen is namelijk nog relatief laag, waardoor het moeilijk is bij banken geld te lenen voor investeringen. Met een solvabiliteit van ruim vijf procent blijft Noorderboog ruim onder de norm van vijftien procent die gehanteerd wordt voor zorginstellingen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Ziekenhuizen zwaar in het krijt
Ziekenhuizen worstelen met jaarverslagen
Budget ziekenhuizen blijft onzeker

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.