Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klink gaat voor 100 miljoen innoveren

Minister Ab Klink van Volksgezondheid reserveert tot 2012 bijna 100 miljoen euro voor zorginnovaties. Het geld is afkomstig uit het financieel ‘instrumentarium’ van het zogeheten Zorginnovatieplatform (ZIP), dat volgende week zijn eerste, landelijke bijeenkomst organiseert in de Beurs van Berlage.

Volgende week woensdag zal het ZIP tekst en uitleg geven over het werkprogramma en de bijbehorende middelen. Het ZIP is door VWS gelanceerd om innovaties in de zorg te stimuleren. Een zogeheten ZorgInnovatieWijzer moet uitvinders helpen de financiering te vinden voor hun innovaties.

30 miljoen voor Antillen

Eerder deze week hield de minister een toespraak op de Antillen, waar hij dertig miljoen beloofde voor investeringen in de zorg op Bonaire, St. Eustatius en Saba. De inwoners van deze BES-eilanden worden zo vanaf 2011 collectief verzekerd tegen ziektekosten. De eilandbewoners betalen geen maandelijkse premie, maar dragen wel bij aan de kosten via een algemene belastingheffing. Verder zal VWS investeren in de voorzieningen op de eilanden zoals ambulances en opvang voor patiënten met een acute zorgvraag. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Klink: niet ingrijpen in prijzen dbc’s
Meander kiest winnaar zorginnovatie van het jaar
Klink wars van versnippering kinder-ic’s
Geen lucht voor innovatie bij zorginkoop 2009

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Investeren niet alleen in innovaties, maar heel belangrijk is investeren in de MENS, het personeel van de ziekenhuizen. Dat is je Kapitaal, die kwaliteit levert!

Of registreer u om te kunnen reageren.