Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe directeur voor Ziekenhuisgroep Twente

Meindert Schmidt (56) wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van ZGT. De Raad van Toezicht van ZGT, met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo, heeft Schmidt met ingang van 1 juni 2009 benoemd.

Schmidt maakt al sinds 1 november 2008 deel uit van de tweehoofdige raad van bestuur. Hij volgt Arie van Alphen op die per 1 mei na vier jaar ZGT afscheid nam. Het ziekenhuis hoopt zo snel mogelijk een tweede bestuurslid aan te kunnen stellen. Ziekenhuisgroep Twente gaf in de afgelopen jaren ruim 750.000 euro uit aan interimbestuurders.

Nieuwe bestuursvoorzitter

De nieuwe bestuursvoorzitter was onder meer algemeen directeur van het Streekziekenhuis Coevorden-Hardenberg en lid van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Van 2002 tot 2008 was hij bestuursvoorzitter van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. (Zorgvisie - Carina van Aartsen)

Lees ook:

Interimmers kosten de zorg miljoenen
Arie van Alphen weg bij ZGT
Forse rookontwikkeling in ziekenhuis Almelo
Onderzoeksraad bestudeert Twenteborg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.