Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Stichting MEE wees politie op Benno L.

Stichting MEE raadt cliënten al vijf jaar nadrukkelijk af hun kind les te laten nemen bij zwemschoolhouder Benno L., die verdacht wordt van ontucht met leerlingen.

Het was ook deze zorginstelling, die mensen met een beperking advies en ondersteuning biedt, die in 2004 bij de politie én bij het Meldpunt Kindermishandeling melding maakte dat er 'serieuze geruchten' gingen over 'ontuchtige handelingen'. Naar aanleiding van deze melding stelde de politie destijds een onderzoek in.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis adviseerde haar patiënten, die daar zwemruimte huurde, al geen zwemles bij de man te nemen. Dat bevestigen woordvoerders van de politie, Stichting MEE en het ziekenhuis in het Brabants Dagblad.

Bussemaker

Gisteren maakte staatssecretaris Bussemaker tijdens het Algemeen Overleg over de toekomst van de AWBZ in de Tweede Kamer bekend dat zorgmedewerkers gescreend zullen worden. Het ministerie van VWS en het ministerie van Justitie werken aan de invoering van een verklaring omtrent gedrag (VOG) voor zorgmedewerkers. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Seksueel misbruik gehandicapten slecht gemeld
'Machtsmisbruik in gehandicaptensector taboe'
Emergis pakt wangedrag medewerkers aan
Veel ongewenst gedrag in de zorg
Misbruik gehandicapten vaak onbestraft

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Onbegrijpelijk dat " MEN , de Overheid " niet luistert naar signalen uit de Samenleving.De Overheid reageert steeds vaker Reactief ! Waar zijn de Politici , die Pro-actief denken ?

Of registreer u om te kunnen reageren.