Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

EU positief over zwarte lijst artsen

De Europese Commissie staat positief tegenover het voorstel van minister Klink voor een Europese zwarte lijst voor disfunctionerende artsen en andere beroepsbeoefenaren, zoals tandartsen en verpleegkundigen.

Minister Klink pleitte dinsdag tijdens de informele raad van Europese ministers voor Volksgezondheid in Zweden voor een Europese zwarte lijst. Eurocommissaris voor gezondheid Vassiliou zegde toe eraan te gaan werken en daarbij rekening te houden met bescherming van privacygegevens. In Nederland komt naar verwachting dit najaar er een zwarte lijst op internet. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zwarte lijst artsen dit najaar gereed
Klink legt 'zwarte lijst' aan van falende artsen
Zwarte lijst
Orde zet falende artsen op zwarte lijst

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.