Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe kwartiermakers Philadelphia bekend

Om de verzelfstandiging van Stichting Philadelphia Zorg voor te bereiden heeft de raad van commissarissen van moederbedrijf Espria een ‘commissie topstructuur’ benoemd.
Robbertsen, Van Berckelaer-Onnes en Prins
Robbertsen, Van Berckelaer-Onnes en Prins

De commissie wordt gevormd door beoogd voorzitter van de raad van toezicht Roel Robbertsen, beoogd lid van de raad van toezicht Ina van Berckelaer-Onnes en huidig bestuurder van Philadelphia, Greet Prins. Zij nemen de taak op zich om de top van de organisatie opnieuw in te richten. Na de bestuurlijke fusie met Espria in april 2008 is besloten dat Philadelphia vanaf medio 2009 weer zelfstandig opereert.

Robbertsen en Berckelaer-Onnes

Robbertsen werd al eerder genoemd als kwartiermaker. Een nieuw gezicht in deze is Ina van Berckelaer-Onnes. Zij is oud-hoogleraar orthopedagogiek aan de universiteit van Leiden en heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van autisme.

Raad van toezicht Philadelphia

Naast de ‘commissie topstructuur’ wordt er ook een nieuwe raad van toezicht gevormd. Robbertsen en Van Berckelaer-Onnes zijn beoogd leden. Daarnaast worden drie leden van buitenaf aangetrokken. Het nieuwe bestuur staat voor de uitdaging om de gehandicaptenzorginstelling tot een rendabele stichting te hervormen. In 2008 ging Philadelphia bijna failliet met een negatief resultaat van 21 miljoen euro.

Kwartiermakers

De term kwartiermaker komt uit het leger. De kwartiermaker van een leger is de militair die voor de troepen uitgaat, op zoek naar onderdak. In overdrachtelijke zin is dat de persoon die de voorbereidingen moet treffen voor een nieuwe organisatie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Philadelphia stoot verpleeghuizen af
Robbertsen wordt ‘kwartiermaker’ bij Philadelphia
Philadelphia stapt uit samenwerkingsverbond Espria
Gouden handdrukken Philadelphia-top
CNV veegt akkoord cao gehandicaptenzorg van tafel

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.