Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuurscrisis bij Land van Horne

De cliëntenraden van Land van Horne, een zorgorganisatie met locaties in Limburg en Brabant, hebben het vertrouwen opgezegd in twee toezichthouders en hun positieve advies over de benoeming van directeur Edwin Delsing ingetrokken.
Bestuurscrisis bij Land van Horne

De aanleiding is de benoeming van Delsing als algemeen directeur van de organisatie per 1 oktober. Delsing werkte eerder als directeur van woningbouwvereniging woCom, waarover een kritisch rapport is geschreven. Na het uitlekken van dit rapport zegden de cliëntenraden het vertrouwen op in de voorzitter van de raad van toezicht, Cornelis van den Boogert, en in toezichthouder Jolanda Swaak. Volgens dagblad De Limburger hebben de cliëntenraden en de raad van toezicht contact met elkaar via advocaten. Wat de consequenties zullen zijn van deze bestuurscrisis is vooralsnog niet bekend. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Bestuurscrisis Zorgcentrum Oldenhaghen
Zorgorganisatie start ontslagprocedure bestuurder
Koenen wordt financieel directeur bij CZ

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.