Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Eigen falen leidde tot ondergang Meavita

De ondergang van het zorgconcern Meavita moet vooral bij het bedrijf zelf worden gezocht. Het management van het fusiebedrijf schoot tekort, er werden grote verliezen geleden op de thuiszorg en de administratie was niet op orde. Dat blijkt uit een rapport van het College Sanering Zorginstellingen (CSZ) dat staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) donderdag openbaar heeft gemaakt.

Het bedrijf zou veel last hebben gehad van overheidsregels die steeds veranderden en gemeenten die te weinig betaalden voor thuiszorg, maar het CSZ heeft het vooral over falen binnen het concern zelf.

Riskante projecten

De leiding was zo druk bezig het bedrijf nog verder te laten groeien dat verzuimd werd de vruchten van de fusies te plukken. In feite gingen de fusiepartners nog grotendeels op eigen houtje verder. Ook was de leiding te druk met allerlei riskante projecten, die alleen maar geld kostten. Meavita Den Haag leverde veel te goedkope thuiszorg aan de gemeente. Dit onderdeel verzuimde gebruik te maken van de sterke marktpositie om een hogere prijs te bedingen.

Steunaanvraag

Meavita was met 100.000 cliënten en 20.000 medewerkers een van de grootste zorgorganisaties van Nederland. Het concern is inmiddels uiteengevallen. Onderdelen in Den Haag en Groningen maakten na een faillissement een herstart. Voor een reorganisatie hebben deze bedrijven inmiddels 48 miljoen steun aangevraagd bij de Nederlandse Zorgautoriteit. (ANP)

Lees ook:

Steun Meavita valt twee keer hoger uit

Steunaanvraag voormalig Meavita is 48 miljoen

Een tweede Meavita?

5 REACTIES

  1. Het huidige management heeft een veel te afwachtende houding m.n. op het financieel herstel.
    Degenen die mede verantwoordelijk zijn voor het financieel falen zitten nog steeds aan de (sub) top.
    Men vindt het makkelijker om extra geld van het Rijk te krijgen. Gaan we verder achterover leunen.
    Nee, in deze huidige constructie kan Meavita beter overgenomen worden door een andere partner waardoor de financiele structuur opgepakt kan worden.
    Meavita laat nu tonnen aan inkomsten liggen!!

  2. Lees alle reacties
  3. Dat vind ik wel een erg voorbarige conclusie, anoniempje. Wij kennen Meavita niet, weten alleen dat hij daar actief is geweest. Maar de RvB/RvT is uiteindelijk verantwoordelijk.
    Heel gevaarlijk om bij een externe partij zomaar een schuldige te gaan aanwijzen.
    Ik vind van Hees wat ik ervan gehoord heb ook geen man met wie ik een borrel ga drinken, maar om hem nu bij voorbaat de schuld hiervan te geven gaat me wat kort door het bochtje.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.