Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fraude met declaraties bij Cordaan

Zorginstelling Cordaan dient declaraties in voor zorg die niet verleend is. Personeel van de zorginstelling meldt dit in Het Parool. Het dagblad zou een document bezitten dat deze bewering ondersteunt.

Afwezige cliënten werden als aanwezig genoteerd bij een dagbestedingscentrum. Zodoende ontvangt de zorginstelling wel een vergoeding uit de AWBZpot, terwijl er geen zorg wordt verleend. Hoeveel geld ten onrechte is gedeclareerd, is onduidelijk.

Onderzoek

In het dagblad zegt Eelco Damen, bestuursvoorzitter van Cordaan, niet op de hoogte te zijn van deze praktijken. “Maar als dit klopt, is het fraude. Wij zoeken dit tot op de bodem uit en vragen iedereen die wat weet, zich - desnoods anoniem - te melden.” (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

Lees meer:

Meldpunt geopend voor klachten over Cordaan
Kamervragen over zorginstelling Cordaan

Lees ook:

Cordaan betreedt de private markt
Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan
Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ikke

    Hoe bestaat dat dat die man zijn tent moet runnen, terwijl hij niet weet wat er gebeurt. Stoppen ermee, foei!!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.