Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Jansen hield informatie achter over nieuwbouw Orbis'

Ludo Jansen, de begin dit jaar afgetreden bestuursvoorzitter van Orbis Medisch en Zorgconcern, hield informatie achter over de financiering voor het nieuwe ziekenhuis van de noodlijdende zorgorganisatie. Dit verwijt van de raad van toezicht staat in het vonnis over de vertrekregeling van Jansen, maar de rechter heeft bepaald dat niet is bewezen of Jansen de informatie heeft achtergehouden.
'Jansen hield informatie achter over nieuwbouw Orbis'

De meeste kritiek van de toezichthouders is gericht op het achterhouden van een brief van het Waarborgfonds voor de Zorg (WfZ). In deze brief uit november 2007 meldt het fonds dat het geen borgstelling zal afgeven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Volgens het WfZ zijn er te grote financiële risico’s verbonden aan de nieuwbouw van Orbis. De informatie in de brief was cruciaal, omdat het voor kredietverleners een reden was om het zorgconcern geen lening te verstekken. Dit gebrek aan een financiering voor de lange termijn was het begin van de problemen waar Orbis nog steeds midden in zit.

WfZ-brief

De raad van toezicht van Orbis claimt de WfZ-brief pas in januari 2009 te hebben gekregen en niet van de vroegere bestuursvoorzitter, die in februari zijn functie heeft neergelegd. Jansen verdedigt zichzelf in het vonnis door te wijzen op een administratieve mededeling van het WfZ. Het fonds geeft aan dat het zelf een kopie zal sturen naar Jan Zuidam, voorzitter van de raad van toezicht. De oud-bestuursvoorzitter kreeg vorige week bijna 300.000 euro als vertrekpremie van Orbis. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Ludo Jansen krijgt bijna drie ton van Orbis
Orbis en Atrium willen fuseren
Gemeente Sittard-Geleen schiet Orbis te hulp
Specialisten Orbis springen bij
Orbis huurt interim voor 600.000 euro per jaar

Administrator

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  m.simons

  de een krijgt 300.000 voor de boel behoorlijk te verzieken en de oude mensen en het personeel moeten nu nog steeds inleveren op vele fronten zelfs op het eten moeten de oudjes inleveren schandalig vindt ik dit

 • no-profile-image

  Henk

  Ben het VOLLEDIG eens met Marina. Het is gemakkelijk "winkelen" met de portemonnee van een ander. FOEI !!!

 • no-profile-image

  Henk

  Ben het VOLLEDIG eens met Marina. Het is gemakkelijk "winkelen" met de portemonnee van een ander. FOEI !!!

 • no-profile-image

  Marina

  De heer Ludo Jansen hadden ze drie euro mee moeten geven,dan kon hij daar een biertje voor kopen.En op een terras tijdens het drinken,er is goed over nadenken wat hij allemaal fout heeft gedaan.En het recht zegevierd zeggen ze dan,van mij had hij die 300.000 euro niet gekregen.Dat kunnen ze veel beter in de zorg investeren.

Of registreer u om te kunnen reageren.