Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meldpunt geopend voor klachten over Cordaan

Op de website van SP Amsterdam is het vanaf vandaag mogelijk klachten in te sturen over zorginstelling Cordaan. Het meldpunt moet er, volgens SP-fractievoorzitter Remine Alberts, voor zorgen dat knelpunten binnen de organisatie zichtbaar worden.

“Wij hebben een aantal meldingen van cliënten en zorgverleners gehad die erop wijzen dat er problemen zijn bij Cordaan. Dat was voor ons reden genoeg om te onderzoeken wat er aan de hand is binnen de zorginstelling”, vertelt Alberts. “We weten echter niet precies waar de problemen zich bevinden en dat willen wij nu helemaal helder hebben, daarom hebben wij het meldpunt geopend.”

Marijke Vos wil onderzoek Cordaan

Vandaag staat in Het Parool te lezen dat de Amsterdamse wethouder Marijke Vos van Zorg de zorginstelling op het matje roept. Eerder meldde de krant dat de kwaliteit van de zorg bij Cordaan vaak beneden peil is. Een 64-jarige verstandelijk gehandicapte vrouw zou al maanden in een ernstig vervuild appartement leven, uitstapjes als zwemmen en sporten worden afgeschaft wegens bezuinigingen en een compleet zorgteam stapte op. Vos laat ook weten dat onderzoeken naar de tevredenheid over Cordaan niet direct laten zien dat de zorg onder de maat is. (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Kamervragen over zorginstelling Cordaan
Cordaan betreedt de private markt
Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Administrator

13 reacties

 • no-profile-image

  Mevr friedlander

  Waar is de ruimte gebleven waar je kon klaverjassen en gezelligen dingen met elkaar doen zo als de bingo avonden , waar ieder naar uit keek en dan de bus reisjes voor ouderen trouwens , elk gezelligen onderonsjes voor ouderen zijn ontnomen de ruimte die er werd gebruikt vroeger ,is nu een opslag plaats voor rolators en ander opstakels een schande dat er niks meer is voor die lieve mensen de gooyer was een gezellig verzorgingsstaat thuis maar iedereen doet maar wat er is geen leiding het ziet er ongezellig uit,armoede straalt het uit, het kan anders .


 • no-profile-image

  J.P. Blaauw

  Mijn moeder woont in de vestiging van Cordaan "de Buitenhof"
  Na vervanging van het telefoonsysteem heeft mijn moeder regelmatig uren geen telefonisch contact omdat de lijn dood is en de toetsen van het toestel niet goed functioneren. Wanneer de lijn dood is kan zij ook niet om hulp roepen. Mijn moeder heeft hulp nodig bij de toiletgang omdat zij niet kan lopen. Diverse malen klaagden wij over het defect maar echt oplossen was niet aan de orde.
  Vandaag deed na een hele middag geen telefoon mijn 93 jarige moeder geheel overstuur haar verhaal over de wederom falende telefoon aan mij.
  Direct nam ik contact op met de buitenhof. De monteur zou maandag weer aanwezig zijn vandaag is het woensdag.
  Ik werd doorverbonden met het avondhoofd mevrouw kon niet veel voor mij betekenen. Ik verzocht haar, mij met de directeur door te verbinden met de directie die volgens de receptie nog in huis zou zijn. Uiteindelijk zou de heer Sol vertrokken zijn en strandde mijn poging voor mijn moeder een oplossing te bewerkstelligen. Zij is hartpatient en door de emotie zou dit wel eens een fatale situatie op kunnen leveren.
  Cordaan laat steken vallen.
  Ik ben voorzitter van ee CR in een andere instelling en daar blijkt dat zorg ook beter kan. Misschien is het ook eens goed om naar brandveiligheid in het 13 verdiepingen hoog gebouw gekeken moeten worden.
  Lang leven DE BUITENHOF

 • no-profile-image

  marieke

  Alsof alle clienten van Cordaan allemaal van die lieverds zijn er zitten ook personen tussen die medewerkers verschrikkelijk behandelen. Niet prettig om daar te werken. Laten ze daar eens aandacht aan besteden. i.p.v. maar te klagen over de medewerkers. Niet allemaal natuurlijk

 • no-profile-image

  jenny proost

  Ik heb een scootmobiel gekregen en moet max.3 lessen krijgen. 2 Weken geleden meldde ik mij aan. Zei dat het om med. redenen in de ochtend moeilijk was-gemopper en dat ik van de thuiszorg een 1e les had gehad-schamper: ja tussen de stellingen. Ik heb heel duidelijk gemaakt dat het een volledig les was buiten.
  De mevr zou haar collega's vragen en tot op heden heb ik nog niets gehoord. Ja en boodschappen lopen niet vanzelf naar mij toe.
  Ik ben zelf wat in onze parkwijk gaan oefenen-geen autoverkeer en zal Cordaan morgen nogmaals bellen, dat is dan tevens de laatste keer.

 • no-profile-image

  me

  Henk ik wil graag op jouw reageren.
  Wij als medewerkers komen niet eenz zo ver omn de derektie te spreken.
  Ik ben nu zelf al 3weken bezig om maar enig iemand te spreken en ik wordt van het kastje naar de muur gestuurt.

 • no-profile-image

  me

  Kunnen hier ook klachten worden ingedient door medewerkerd

 • no-profile-image

  anton

  mijn vrouw werkt bij cordaan. Salarisbetalingen kloppen regelmatig niet, om reiskosten word moeilijk gedaan, en de heren op kantoor weten alles beter, maar komen niet bij hun echte klanten thuis. 6 uur op een dag betaald krijgen, in je pauze op reis naar je volgende klant, maar reistijd is van jezelf.. ofwel.. je krijgt geen pauze. Bij Cordaan kweken ze ontevreden medewerkers, die heel graag bij hun klanten komen.

 • no-profile-image

  Martha

  Ik werk bij de thuiszorg van Cordaan. Een dienst van 7 uur betekent: 16 klanten,40 km fietsen daardoor anderhalf uur aan het pendelen, klanten worden bestolen van hun geïndiceerde tijd,geen pauzes, geen fatsoenlijke fietsvergoeding, bellen met je eigen telefoon waardoor de klant je privé nummer te zien krijgt.Haast alle klanten mopperen of hebben begrip voor je situatie. Er is steeds minder sprake van een beroepshouding of professionaliteit.

 • no-profile-image

  henk

  Ik merk als bewoner van de gooier dat het tegenwoordig makkelijk is om alle klachten te herleiden tot de reactie "'ga maar klagen in den haag.Een beloproepsysteem wat niet goed werkt waardoor je soms langer dan 15 min moet wachten geeft mij het gevoel van risicoos.Personeel wat steeds minder word door bezuiniging maakt dat je soms een hele ochtend kan wachten voordat je geholpen word.Reactie van het personeel "ga maar klagen bij de direktie"'Ik denk dat het personeel bang is om te klagen bij direktie.Bang om hun baan te verliezen of zo ingedeeld te worden dat de motivatie vanzelf verdwijnt.Alles word met eeeeeeen groot excuus weggewimpeld nl tja door de financiele crisis kunnen wij niets doen.De direktie krijgt een dikke bonus en een mooi kantoor maar in de warmte krijgen wij als bewoner een glaasje koud water en warme bouillon.Kijk ,dat vind ik nou een schande

 • no-profile-image

  Rob de J.

  Klachten over Cordaan???
  Meldt ze via www.eenandercordaan.nl !!!

 • no-profile-image

  J.de Waal

  ik heb de zorg van een neef op mij genomen en ben tot de ontdekking gekomen dat kwaliteit en kwantiteit van zorg ver beneden peil is. Het geld en tijd dat hij aan zorg moet krijgen gaat op aan het groter geheel en daar mag de zorg die de clienten nodig hebben en ook voor betalen toch niet de dupe van zijn. Ik zit er nu dicht op en deuren gaan langzaam open. Als je geen familie hebt en je zit in een zorghuis dan ben je overgelaten aan hun maatstaven en dat is fout. Ik zou graag willen dat er meer controle komt in de huizen van Cordaan op kwaliteit van zorg bieden en over de kwantiteit per client, dus krijgt deze wel de zorg waarvoor hij/zij voor geindexeerd is/zijn.

 • no-profile-image

  Donker-Smit

  Mijn schoonmoeder heeft in dec haar dijbeen gebroken en in jan 2010 opgenomen in verpleeghuis de Gaasper in z/o.Het was in een woord verschrilkkelijk,we werden niet eens behoorlijk ontvangen kregen een map van z'n 30 pagina'sin onze handen gedrukt dat moest je invullen en zoek het maar uit.Op de vraag of ze voor mijn moeder een drie poot hadden zo dat ze naar de toilet kon was het antwoord ja vanmidag als de fisio is geweest.Nee zeiden wij nu want ze heeft zwakke darmen en was vanochtend al aan de diaree.Toen kwam ze met een rol stoel.Daar had ze van dr leven nog nooit in gereden
  En zo kan ik nog wel een uurtje duurgaan dat was onze kenismaking met de gaasper,het is dat wij op de 3e etage wonen anders hadden wij haar gelijk meegenomen.We hebben dit een week aangezien en hebben toen alles op alles gezet om haar naar huis te halen.Met medewerking van de osario groep van de koornhorst is dit ook gelukt.Ze was in geen 2 weken gedoucht{kon ook niet de badkamers stonden vol met rolstoelen}lag elke avond om 6 uur in bed van elende en verveling.Ze was daar totaal niet op haar plaats ze is 80 nog erg pienter en een hele vrolijke vrouw die het liefst niemand tot last is en ook nooit zeurt.Maar in dat huis zagen we haar met sprongen achter uit gaan.De behandeling bestond allen uit pysiotherapie en meer niet en toch wouden zij haar 6 maanden houden,nou mooi niet we hebben haar onder protest meegenomen.Nu is zij heerlijk thuis krijgt fysio wordt om de dag gedoucht haar huisje word gedaan ze krijgt op tijd haar eten en drinken gaat naar bed waneer ze wil kan weer tv kijken naar de radio luisteren kortom een tevreden mens.In de gaasper daar stop je je hond nog niet in vreselijk!!!

 • no-profile-image

  Verhoeven

  Het schijnt dat Cordaan zelfs ex-gedetineerden al of niet via de reclassering bij de zorg aan ouderen inzet. Dat staat gelijk aan gelegenheid geven, want ouderen zijn nu eenmaal de meest
  kwetsbare groep. Zullen ze wel subsidie voor krijgen.

Of registreer u om te kunnen reageren.