Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Onderzoek naar zorgfraude in Oost-Groningen

Tegen twee Oost-Groningse zorgbureaus is aangifte gedaan wegens oplichting en verduistering van tienduizenden euro’s premiegeld. Dat staat vandaag in het Dagblad van het Noorden.

De bureaus zouden te veel uren hebben geschreven, geld voor thuiszorg in eigen zak gestoken hebben en goedkopere huishoudelijke hulp hebben gegeven dan afgesproken. Beide zorgbureaus ontkennen dat er is gefraudeerd en menen dat de concurrentie hen probeert zwart te maken. Zij hebben inmiddels aangifte gedaan wegens laster en smaad. Concurrerende bureaus zouden patiënten hebben aangezet tot aangifte.

Menzis

Het zorgkantoor van Menzis heeft sterke vermoedens dat tienduizenden euro's AWBZ-gemeenschapsgeld niet goed gebruikt worden. "We weten dat dit soort fraude vaker voorkomt en we houden de aangeklaagde ondernemers extra in de gaten", zegt de woordvoerder van Menzis in het dagblad (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Fraudecontrole van zorgverzekeraars moet beter
Zorgbureau Agnes pleegde geen pgb-fraude
AWBZ in 2010 met 206 miljoen gekort

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.