Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuisbestuurder Herre Kingma aangeklaagd

Bestuursvoorzitter Herre Kingma van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede is persoonlijk aangeklaagd door een patiënt. Een 25-jarige ex-voetballer heeft volgens lokale omroep RTV Oost bij de klachtencommissie van het ziekenhuis een aanklacht ingediend.

De patiënt verwijt Kingma vooringenomen te zijn, door te beweren dat de patiënt niet door een fout van het MST zijn onderbeen is kwijtgeraakt. Kingma deed zijn uitlatingen in een programma van TV Oost. Uit stukken in bezit van de omroep zou blijken dat het ziekenhuis heeft erkend dat het een medische fout heeft gemaakt. Kingma was niet bereikbaar voor commentaar en het ziekenhuis deed geen verdere verklaringen. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Kingma: Ziekenhuizen anticiperen onvoldoende
MST zoekt patiënten omstreden neuroloog
Omstreden neuroloog werd vaker ontslagen
MST kan intensive care weer gebruiken

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.