Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ga met wratjes en kloofjes naar de 'vulvapoli'

Het Deventer Ziekenhuis heeft sinds vandaag een ‘vulvapoli’. Hier kunnen vrouwen terecht met klachten aan de uitwendige geslachtsorganen.

Veel vrouwen zouden zich schamen om met dergelijke problemen naar de dokter te gaan. Het Deventer Ziekenhuis wil voorkomen dat vrouwen te lang met hun klachten blijven rondlopen of met hun probleem van de ene arts naar de andere worden gestuurd.

Wratjes en kloofjes

Tijdens het spreekuur beoordelen een dermatoloog en een gynaecoloog samen de klachten. Het kan gaan om kloofjes, wondjes, wratjes, allergische reacties op kleding of voorbehoedsmiddelen, of de meer complexe klachten aan de huid of slijmvliezen. Gynaecoloog Annechien Bouman en dermatoloog Kees van Ginkel denken jaarlijks honderd vrouwen te kunnen helpen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Nieuwe bestemming Jozeflocatie Deventer Ziekenhuis
Verhuizing patiënten Deventer Ziekenhuis
Zorg aan vrouwen loopt achter

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.