Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Hengelose thuiszorg levert hulp in Turkije

Het Hengelose thuiszorgbedrijf SPV wil thuiszorg leveren in Turkije. Het is het eerste Nederlandse bedrijf met een vestiging in het land. Dat legt directeur Amita Ramnarain uit in de TC Tubantia.
Hengelose thuiszorg levert hulp in Turkije

Volgens de initiatiefneemster hebben mensen recht op deze vorm van zorg. Hun in Nederland verkregen indicatie is het hele jaar door geldig. Dus ook voor de paar maanden per jaar die zij in Turkije verblijven. Door de regeling kunnen hulpbehoevenden bijvoorbeeld op familiebezoek in hun vaderland. De onderneming van Ramnarain krijgt steun van zorgverzekeraar Agis uit Amersfoort.

Buitenlandse zorg

Turkije is overigens niet het eerste land waar verzekerden thuiszorg kunnen krijgen vanuit Nederland. Agis levert bijvoorbeeld zorg in Suriname, Spanje en Frankrijk. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

EU akkoord over vergoeding zorg in buitenland
Meer Nederlanders naar buitenland voor operatie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  ruud spermon

  Ik heb jaren in Turkije gewoond en het leven en de zorg is veel goedkopen daar dan in Nederland. Als Nederlanders or onze mede Nederlanders daar verblijven en hulp nodig hebben zijn wij goedkoper uit dan als ze hulp nodig hebben in Nederland.

 • no-profile-image

  Freek

  Nederland..

  Het is toch de wereld op zijn kop? Ik vraag me af hoeveel dit operationeel kost.. Waarschijniljk teveel. THUISzorg, klinkt niet hetzelfde als, ALS UW HUIS VERHUISD, VERHUIZEN WIJ MEE ZORG... Belachelijk!

 • no-profile-image

  beppie

  belachelijk!!!

 • no-profile-image

  hulpie

  Geert help
  Daar gaan onze belastingcenten
  Zij betaald in de zon voor maanden
  Onze ouderen nog minder buiten
  Er moet bezuinigd worden
  Ik betaal geen euro meer
  aan zorgverzekeraars

Of registreer u om te kunnen reageren.