Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuursvoorzitter Ruwaard van Putten stapt op

Lettie van Atteveld, bestuursvoorzitter van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is gisteren opgestapt. Dat bracht het ziekenhuis dinsdag eind van de middag naar buiten in een persverklaring.
Bestuursvoorzitter Ruwaard van Putten stapt op

Aanleiding is de interne commotie die is ontstaan nadat het hoofd personeelszaken eerder deze maand op non-actief werd gesteld. Van Atteveld vindt het daarom niet in het belang van het ziekenhuis om langer aan te blijven.

Onderliggende problematiek is haar bestuurlijke visie op het financiële beleid, zo staat in de verklaring. Onder leiding van Van Atteveld stond het ziekenhuis jarenlang bedrijfsmatig in de landelijke top-10 van alle ziekenhuizen. Intern was er geen draagvlak meer voor haar wens binnen dezelfde financiële kaders te blijven werken. In goed overleg met de raad van toezicht heeft zij besloten haar functie ter beschikking te stellen.

Interim

De raad van toezicht stelde wel het beleid van de raad van bestuur te blijven steunen. Tijdens een spoedvergadering gisteravond besloot de raad om zo snel mogelijk een interim-bestuurder aan te stellen. Bestuurder Martin van der Vat blijft aan als Chief Financial Officer. Op 1 december treedt R.W. Runne aan als Chief Medical Officer. Daarmee heeft de raad van toezicht naar eigen zeggen gezorgd voor stabiliteit en rust in de top van het ziekenhuis. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Bestuur Ruwaard van Putten Ziekenhuis wankelt

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

6 reacties

 • no-profile-image

  Jan C

  Het is al een hele tijd aan de gang en u zult dat steeds meer zien dat bestuurders van ziekenhuizen, zorginstellingen (maar ook onderwijs en andere instelingen) verkassen. Ik zal het u uitleggen. Heel vaak is de incompetentie van veel bestuurders zo groot dat door hun toedoen de instelling financieel in problemen komt (er zijn al ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen min of meer failliet verklaart). Die bestuurders zijn nog net handig genoeg (het gaat immers om hunzelf) om dat te zien aankomen en die leggen contact met een instelling waar de bestuurder met pensioen gaat of het ook slecht doet of anderszins. Hij gaat met een flinke afkooppremie weg (je zou verwachten met een fikse boete en gevangenisstraf) en heeft even later weer een hele leuke zeer ruime Balkenendebaan. Kan ik nog mee leven, maar NIET MET WAT DE EEUWIGDURENDE GEHANICAPTEN EN OUDEREN IN ZORGINSTELLINGEN IS EN WORDT AANGEDAAN. Droom maar lekker door. In deze zorgvisie gaat ook Roderick Runne van ziekenhuis Spijkenisse verkassen.

 • no-profile-image

  Patsy

  Kan me niet voorstellen dat het echt gaat over het al dan niet binnen de financiële kaders blijven. Waarom zit de CFO die over het financiële beleid gaat er dan nog wel?

 • no-profile-image

  P.Lukken

  Kan Cruijff ook hier eens naar kijken? Een nieuw bestuur van patienten en verpleegkundigen. Goedkoop en procesgericht. Voldoen ze na een tijdje niet geef je ze 2 jaarsalarissen van niks mee.

 • no-profile-image

  ow

  Daar gaat weer ws een grote hoeveelheid geld als vertrekpremie?
  "In goed overleg met de raad van toezicht heeft zij besloten haar functie ter beschikking te stellen".

 • no-profile-image

  D. Vader

  Wie is Balkenende? de Rutte norm bedoelde je..en die is onbegrensd

 • no-profile-image

  Marianne

  A.u.b. wel een interim bestuurder binnen de Balkenende norm anders overschreid het ziekenhuis de financiele kaders

Of registreer u om te kunnen reageren.