Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

TNO neemt activiteiten CBO over

De activiteiten van het CBO, kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg, worden overgenomen door de TNO-organisatie. Met de versterking hoopt TNO nog beter gepositioneerd te staan om ondersteuning te bieden aan het binnenkort op te richten VWS Kwaliteitsinstituut in de Zorg. Dat meldt curator Marie-José Cools.
TNO neemt activiteiten CBO over

Het CBO gaat verder in afgeslankte vorm onder TNO Management Consultants en TNO. De komende dagen volgt intensief overleg met de medewerkers om te komen tot een nieuwe organisatie.

Overname

Van Riet legt uit dat de definitieve overeenkomst vandaag gesloten is. “De projecten en programma’s die CBO momenteel in uitvoering heeft, zullen overgaan naar de nieuwe organisatie. Met deze doorstart en de verbinding met de eigen organisatie wil TNO een bijdrage leveren aan een verdergaande kwaliteitsverbetering in de zorg, zowel met onderzoek als middels de implementatie van verbetertrajecten en programma’s in de ‘cure en care’.”

Faillissement

Het CBO vroeg op 5 oktober 2010 faillissement aan. Bestuur en toezicht gaven aan dat de stichting te weinig financieel perspectief had om te blijven bestaan. Het lukte de organisatie niet om een solide financiële basis te creëren. Het aantal opdrachten liep zodanig terug dat het niet langer mogelijk was om de stichting draaiende te houden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

CBO vraagt faillissement aan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Eveline

  Lijkt me een goede constructie. Wellicht kan de kennis goed gecombineerd worden met de kennis van TNO t.a.v. techniek en veiligheid.

 • no-profile-image

  Boar Consultants

  Prima combinatie van kennis, netwerken en besturing. Goed voor CBO.

  Ook dit wordt een succes

Of registreer u om te kunnen reageren.