Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Buitenland niet veel verder met zorg op afstand’

Vilans heeft een literatuurstudie naar de internationale ontwikkelingen van zorg op afstand gedaan. “Het merendeel van de buitenlandse publicaties betreft kleinschalige pilots.”
‘Buitenland niet veel verder met zorg op afstand’

Er wordt internationaal al veel gebruikgemaakt van interpersoonlijk contact op afstand via de telefoon en nieuwere media als gsm-/sms-technologie, videocontact, e-mail en websites. Daarnaast is de inzet van sensoren voor het meten van fysiologische gegevens volop in ontwikkeling.

Buitenland niet veel verder

Grote effectstudies zijn volgens Vilans nog schaars. Over het geheel gezien zijn er nog weinig grote studies gevonden. Grootschalige implementatie van zorg op afstand verkeert ook in het buitenland nog in een beginstadium. Het merendeel van de buitenlandse publicaties betreft kleinschalige pilots. Videocommunicatie wordt op relatief kleine schaal toegepast. Telefonische ondersteuning wordt al wel breed en routinematig ingezet. (ICTzorg)

Lees ook:

‘Zorgprofessional onvoldoende betrokken bij zorg op afstand’
Nivel wil meer zorg op afstand zien
Rekenkamer: ‘Zorg op afstand blijft steken’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    W.F.Willems

    Kijk wel eens naar medische programma's op Duitse TV,doorgaans een vermakelijke hypochondrie, maar een interessante pilot in Kopenhagen.

Of registreer u om te kunnen reageren.