Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

SCP onderzoekt overheveling herstelgerichte thuiszorg

Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) neemt de kortdurende thuiszorg in de AWBZ onder de loep. Het bureau wil met dit onderzoek een bijdrage leveren aan het debat over de afbakening en overheveling van de AWBZ.
SCP onderzoekt overheveling herstelgerichte thuiszorg

Het ministerie van VWS is druk bezig met het plannen van de overheveling van kortdurende, herstelgerichte zorg naar de Zorgverzekeringswet (Zvw). Hierbij denken de VWS-ambtenaren vooral aan de overheveling van de somatische revalidatiezorg. De op herstelgerichte thuiszorg wordt voorlopig buiten beschouwing gelaten, omdat er nog onvoldoende duidelijkheid is over de aard en omvang daarvan. Dit is voor het SCP reden om nader te kijken naar hoe groot deze groep kortdurende zorgontvangers is. Het bureau gaat onderzoeken om wat voor mensen het gaat en in hoeverre zij verschillen van de langdurige zorgontvangers. Daarnaast besteedt het SCP in zijn onderzoeksverslag aandacht aan het afbakeningvraagstuk. Het rapport komt op 10 maart uit. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees meer:

SCP: Verdeelsleutel Wmo-budget is onzorgvuldig
SCP gaat Wmo-verdeelmodel onderzoeken
SCP: ouderen nemen zorg vaker in eigen hand

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.