Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

SOS-arts klaagt NZa aan

Initiatiefnemer Arnold Verhoeven van de SOS-arts sleept de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de rechter. Verhoeven wacht al maanden om zijn plan waarbij Nederlanders, naar Frans model, dag en nacht een huisarts aan huis kunnen roepen, in de praktijk te brengen. De overheid geeft hem alleen nog geen toestemming. Het wachten duurt hem nu te lang. "De maat is vol'', aldus zijn advocaat Jan Koen Sluijs.
SOS-arts klaagt NZa aan

Volgens een woordvoerster van de NZa is de rechtszaak een beetje voorbarig. De zorgautoriteit heeft het ministerie van Volksgezondheid geadviseerd om een experiment met deze zogenoemde zorg op afroep toe te staan. De minister kan hier elk moment over besluiten. De advocaat liet weten hier niet op te willen wachten. Hij doet dinsdag de papieren voor de rechtszaak de deur uit. (ANP)

Lees ook:

SOS-arts: ‘LHV reageert uit broodnijd’
‘NZa bepaalt tarief voor initiatieven als SOS-arts’
LHV: ‘SOS-arts is niet wenselijk’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.