Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jan Aghina start B.V. voor bestuuradvies

Voormalig directeur van de Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD), Jan Aghina, is zijn eigen bestuursadviesbureau begonnen. Afgelopen vrijdag heeft hij het bedrijf ‘Jan Aghina Bestuursadviseur B.V.’ bij de Kamer van Koophandel laten registreren.
Jan Aghina start B.V. voor bestuuradvies

Aghina, die na onmin met het bestuur van de NVZD opstapte, is terug met een eigen bedrijf. De voormalige NVZD-directeur wil zijn aanzienlijke netwerk in de zorg aanwenden om klanten te helpen bij bestuurkundige vragen. “Ik zit nog in de aanloopfase en bouw nu het netwerk op dat ik nodig heb om alle vragen goed af te kunnen handelen. Ik kan voor iedere klus een specialist op dat gebied regelen.” Aghina heeft nog nauwelijks acquisitie kunnen doen en heeft daarom nog slechts enkele klanten in zijn bestand. De speerpunten van zijn bedrijfsactiviteiten zijn governancevragen, loopbaanbegeleiding en het ontwikkelen van strategieën. “Ik vind het heel jammer dat er in de zorg geen begeleiding is voor jonge zorgmanagers met talent. In andere sectoren regelen bedrijven uitgebreide MD-trajecten voor veelbelovende leidinggevenden, maar in de zorg is dat ongebruikelijk. Ik wil met loopbaanbegeleiding ervoor zorgen dat talentvolle, jonge zorgmanagers sneller doorstromen en op de juiste plaats terechtkomen.”

Zorg strategieën

Een ander zwaartepunt van zijn activiteiten ligt bij het ontwikkelen van strategieën voor de lange termijn. “In vergelijking met andere landen is Nederland niet sterk in het ontwikkelen van een blik op de lange termijn. We beperken ons over het algemeen vaak tot terugkijken en het vermijden van risico’s op korte termijn. Daar wil ik verandering in brengen.”

Gouden handdruk

Een ander specialisme van Aghina is governance, waaronder natuurlijk ook het ondersteunen van toezichthouders of bestuurders bij afscheid nemen van raden van bestuur en gouden handdrukken. Over de som die hij bij zijn vertrek bij de NVZD heeft meegekregen, doet Aghina geen uitspraken. “Er is uiteindelijk geen kantonrechter meer aan te pas gekomen en we zijn naar tevredenheid uit elkaar gegaan.” (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Jan Aghina verlaat NVZD na mediation
Terugkeer Aghina NVZD blijft mogelijk
Damen noemt uitlating Aghina 'onzin'
Bestuur NVZD wil directeur Jan Aghina ontslaan

4 reacties

 • no-profile-image

  bert boesten

  ik heb al een opdracht voor u,ik zoek een belegger voor een zorg projekt 4500m2 grond 100m van een limburgs ziekenhuis 06-54756593

 • no-profile-image

  Vincent Arentz

  Misschien eens uit de bestuurskamer komen en op de werkvloer aan de slag om te verbeteren zoals wij doen? Daar is volgens mij meer behoefe aan!

  Jammer dat Zorgvisie zich zo leent voor gratis reclame

 • no-profile-image

  Ruud de Clerck

  Zorgvisie, ik heb ook een eigen bedrijfje; wanneer kan ík daarmee bij jullie op de voorpagina????

 • no-profile-image

  DGo

  Wat een mooie gelegenheid om reclame te kunnen maken voor je nieuwe bedrijf. Daar zullen vele adviseurs en interim-managers jaloers op zijn.

Of registreer u om te kunnen reageren.