Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nationaal centrum voor kinderkanker in de maak

Er komt een nationaal centrum voor onderzoek naar en behandeling van kanker bij kinderen. Dat heeft de Coöperatie Nationaal kinderoncologisch centrum (NKOC), waarin artsen en ouders zijn verenigd, bekendgemaakt.
Nationaal centrum voor kinderkanker in de maak

Door de topzorg voor kinderen met kanker in één ziekenhuis te concentreren, wil het NKOC de kans op overleving sterk verbeteren. Nu ligt die op 75 procent; dat moet binnen vijftien jaar zijn gestegen tot ruim 90 procent. Het centrum komt in een bestaand ziekenhuis. In juni wordt bekend in welk ziekenhuis. Het kinderoncologisch centrum gaat naar verwachting in 2013 open. (ANP)

130701

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Wil G.M. Hogeman-Weijers

    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden.

  • no-profile-image

    Mens(en)fotograaf Etienne Oldeman

    Goed initiatief. Clusteren van kennis en ervaring. Hierdoor ontstaat meer slagkracht en mogelijkheden om de kinderkanker aan te pakken.

Of registreer u om te kunnen reageren.