Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Open tbc in Sint Jansgasthuis Weert

Bij een patiënt in het Sint Jansgasthuis in Weert is open tbc vastgesteld. De patiënt wordt geïsoleerd verpleegd, zo heeft het ziekenhuis gisteren bekendgemaakt.
Open tbc in Sint Jansgasthuis Weert

Volgens een woordvoerster van het Sint Jansgasthuis komt het zeer zelden voor dat een patiënt open tuberculose heeft. “De laatste keer in ons ziekenhuis was in 2005.” De besmettelijke longziekte werd dinsdag ontdekt, aldus de woordvoerster. De GGD gaat iedereen die de afgelopen week in de buurt van de patiënt is geweest, uit voorzorg onderzoeken. Daarbij gaat het om medepatiënten, medewerkers van het ziekenhuis, familie en ander bezoek. Om hoeveel mensen het gaat, wordt nog onderzocht. Besmetting met de tbc-bacterie gaat via de lucht, bijvoorbeeld via niezen of hoesten. Een op de tien mensen die besmet raken, wordt ook daadwerkelijk ziek. Tbc is goed te behandelen met medicijnen en is niet levensbedreigend, aldus het ziekenhuis. (ANP)

Lees meer:

Tbc-onderzoek in zorgcentrum Zonnehof in Tilburg
Open tbc bij Laurentius Ziekenhuis
Long-tbc onderzocht in drie ziekenhuizen
Sint Jans Gasthuis op zoek naar investeerder

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.