Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Sieger Leenstra bijzonder hoogleraar neurochirurgie

Sieger Leenstra, neurochirurg in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, is benoemd tot bijzonder hoogleraar met de leeropdracht ‘Experimentele neurochirurgische oncologie’. Hij gaat onderzoek doen naar betere therapieën voor patiënten met een primaire hersentumor.
Sieger Leenstra bijzonder hoogleraar neurochirurgie

Het onderzoek van Leenstra moet resulteren in een langere levensverwachting en in een betere levenskwaliteit voor mensen met een primaire hersentumor. Dit zijn tumoren die in het hersenweefsel zelf zijn ontstaan. Deze tumoren zijn om meerdere redenen heel moeilijk te behandelen. Bij zijn onderzoek werken de neurochirurgische afdelingen van het St. Elisabeth Ziekenhuis en Erasmus MC nauw samen. Het Tilburgse ziekenhuis gaat ongeveer één tot drie tumorweefsels per week leveren aan het onderzoekslaboratorium in Rotterdam. Leenstra: “Om goed onderzoek te kunnen doen, is het erg belangrijk dat we met vers tumorweefsel werken. Dat betekent dat weefsel na aankomst in heel korte tijd moet worden verwerkt, waarna het snel moet worden behandeld met de experimentele therapie.” (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Of registreer u om te kunnen reageren.