Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Tweede Kamer: Ruim driehonderd onderwerpen controversieel

De Tweede Kamer heeft een lijst opgesteld van ruim driehonderd onderwerpen die controversieel zijn verklaard. Vergeleken met de voorstellen die de Kamercommissies eerder deden, is er weinig aan de lijst veranderd.
Tweede Kamer: Ruim driehonderd onderwerpen controversieel

Controversieel verklaarde onderwerpen zijn bijvoorbeeld uitbreiding van vrije prijzen in de cure, de uitvoering van de AWBZ door zorgverzekeraars, het elektronisch patiëntendossier, het besluit over de Zeeuwse ziekenhuizen, de nieuwe Cliëntenwet en wijzigingen in de indicatiestelling AWBZ.

Complete lijst met controversiële onderwerpen

De complete lijst (PDF) is te lezen op de website van de Tweede Kamer. Vanaf pagina 24 worden de onderwerpen van het ministerie van VWS behandeld. Zichtbaar is dat slechts één wetsvoorstel (32022) van de lijst is afgehaald. Dit voorstel gaat over het drankgebruik onder jongeren. Dat onderwerp wordt nu alsnog besproken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Eerste Kamer: Epd niet controversieel
Kamer verklaart marktwerking controversieel
Weblog: Controversieel

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

Of registreer u om te kunnen reageren.