Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Louise Gunning wordt voorzitter Gezondsheidsraad

Louise Gunning-Schepers wordt per september de nieuwe voorzitter van de Gezondheidsraad. Het kabinet heeft gisteren ingestemd met haar benoeming. Dat maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend.
Louise Gunning wordt voorzitter Gezondsheidsraad

Gunning volgt André Knottnerus op die in mei als voorzitter aan de slag gaat bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Gunning is bestuursvoorzitter van het AMC in Amsterdam. Eerder was ze voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

Machtigste vrouw in de zorg

Het feministische maandblad Opzij riep Gunning in oktober uit tot machtigste vrouw in de Nederlandse gezondheidszorg. Dat kwam volgens haar door het voorzitterschap bij de NFU. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Gunning: ‘niet machtig maar zichtbaar’
Louise Gunning machtigste vrouw in gezondheidszorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    wouter de maaij

    Jammer. Zij zou de ideale minister van Volksgezondheid zijn. Zelden een tactisch doortastend persoon als Gunning meegemaakt.

Of registreer u om te kunnen reageren.