Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Lucas Vennemann en Leo Neeleman in bestuur Philadelphia Zorg

Lucas Vennemann en Leo Neeleman zijn officieel door de raad van toezicht benoemd als bestuursleden van Stichting Philadelphia Zorg.
Lucas Vennemann en Leo Neeleman in bestuur Philadelphia Zorg

Voor de portefeuille Zorg en Kwaliteit is Vennemann benoemd. Vennemann is sinds 1 januari 2009 als algemeen directeur ad interim werkzaam bij Philadelphia. In de afgelopen periode hebben hij en de organisatie al uitgebreid kennis met elkaar kunnen maken. Daarvoor heeft Vennemann in diverse andere bestuurlijke functies veel ervaring opgedaan in de zorgsector, waaronder specifiek in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Financiën en ICT

Voor de portefeuille Financiën en ICT is Leo Neeleman benoemd. Neeleman is momenteel als zelfstandig consultant werkzaam. Daarvoor was hij lid van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum St Radboud. In deze functie en vorige functies was hij verantwoordelijk voor financiële en ICT zaken. Op dit vlak kan hij dan ook bogen op ruime ervaring en kennis.

Greet Prins

De voorzitter van de raad van bestuur, Greet Prins, en de raad van toezicht van Philadelphia geven aan dat het nu complete bestuursteam, samen met de regiodirecteuren, vol vertrouwen blijft werken aan de toekomst van Philadelphia, waarbij goede zorg wordt geleverd binnen de juiste financiële kaders. In het komende nummer van Zorgvisie staat een uitgebreid interview met Prins over Philadelphia. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Foto

 • Lucas Vennemann en Leo Neeleman in bestuur Philadelphia Zorg

6 reacties

 • no-profile-image

  joris

  Is Neeleman wel echt schuldig aan dat Radboud debacle???
  Welke portefeuille had hij daar?

 • no-profile-image

  U. M.C

  Helemaal eens met Ruud Hendriks. Dhr. Neeleman heeft bij het UMC bewezen hoe je een organisatie ten gronde richt. :(

 • no-profile-image

  John Kleijn

  www.dimitri.nu is de goede link

 • no-profile-image

  Dennis Landman

  Dit is toch niet normaal meer! Kan die Frans Izaboud niet terugkomen de vorige directeur van philadelphia om de boel vlot te treken. Of was dat geen topper?

 • no-profile-image

  Hans van de Wiel

  Lucas, van harte proficiat en veel succes. Ik neem aan dat je de kinnesinne van Ruud Hendriks van je af laat glijden. Wat een nitwit.

 • no-profile-image

  Ruud Hendriks

  Toch niet te geloven dat Philadelphia Zorg met al zijn problemen nu net twee bestuurders benoemt die in hun vorige functies bij o.a het Slotervaart ziekenhuis en het UMC Radboud fors hebben bijgedragen aan een bijna faillissement van deze organisaties

Of registreer u om te kunnen reageren.