Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

OR voorkomt fusie Altrecht en Centrum Maliebaan

De ondernemingsraad (OR) van Centrum Maliebaan heeft via de Ondernemingskamer voorkomen dat verslavingsinstelling Centrum Maliebaan en ggz-instelling Altrecht fuseren.
OR voorkomt fusie Altrecht en Centrum Maliebaan

Altrecht laat weten erg teleurgesteld te zijn over deze uitspraak. “De OR van Centrum Maliebaan gelooft niet in de fusie en heeft er alles aan gedaan om de fusie te voorkomen. Dat is ze nu gelukt via de Ondernemingskamer”, laat Wouter Langeveld, woordvoerder van Altrecht, desgevraagd weten.

Schotten tussen ggz en verslavingszorg

De bestuurlijke fusie kan volgens Altrecht een hoop betekenen op zorginhoudelijk gebied. “Wetenschappelijke inzichten laten zien dat verslaving ook een psychiatrische ziekte is. Tegelijk speelt verslaving een steeds grotere rol in de 'reguliere' ggz. Cliënten zijn er daarom bij gebaat dat er geen schotten meer zijn tussen de ggz en de verslavingszorg.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Altrecht poliklinieken pakken door
Richard Janssen wordt nieuwe bestuurder bij Altrecht
Problemen rond fusie Centrum Maliebaan en Altrecht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

  • no-profile-image

    Gavi

    Gelukkig is er een OR die zich sterk maakt voor niet al te grote instellingen, CM moet gewoon blijven wat het is! En voor de psychiatrische raakvlakken met verslaving, de duaaldiagnose is een enorme ggz instelling overbodig. CM gefeliciteerd!

  • no-profile-image

    anoniempje

    waarom hier wel ondernemingskamer en bij WWZ Marienstaete Valent niet?

Of registreer u om te kunnen reageren.