Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Weldoener koopt CT-scanner voor ziekenhuis

Een anonieme weldoener heeft uit privévermogen een CT-scanner van ongeveer een miljoen euro cadeau gedaan aan de spoedpost van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven.
Weldoener koopt CT-scanner voor ziekenhuis

De scanner is exclusief bedoeld voor de spoedeisende hulp, zodat het ziekenhuis mensen die een ongeluk hebben gehad of getroffen zijn door een herseninfarct, snel kan diagnosticeren en behandelen.

Eerste op SEH

In de meeste ziekenhuizen staat de CT-scanner op de afdeling radiologie. De scan moet worden vrijgemaakt als acute gevallen zich aandienen en buiten kantoortijden moet personeel worden opgeroepen. Het Eindhovense ziekenhuis is het eerste in Nederland met dit topmodel op de spoedeisende hulp.

Voorkomen van verlammingen

Radioloog Philip Jurgens verwacht veel van de snelle behandeling van herseninfarcten. Door snel ingrijpen zijn bijvoorbeeld verlammingen te voorkomen, waardoor bejaarden langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit kan enorm besparen op kosten voor het verpleeghuis, meent de radioloog. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Specialisten MCA combineren scans
Verscherpt toezicht aanbieders bodyscans

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Ricardo

    En nu maar hopen dat het nieuws echt klopt en het niet een zakelijke transactie is waarbij de weldoener huur terugverlangt of iets dergelijks. Ben benieuwd of er ook reacties komen vanuit het ziekenhuis zelf om de gift te bevestigen.

  • no-profile-image

    fred van de laar

    Ik vind dit een prachtig geschenk van de anonieme weldoener.Deze persoon verdient een koninklijke onderscheiding.

Of registreer u om te kunnen reageren.