Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Behandeling EPD-wet Eerste Kamer wederom uitgesteld

De behandeling van de EPD-wet in de Eerste Kamer wordt wederom uitgesteld. Dit keer had minister Klink zelf om uitstel gevraagd omdat hij meer tijd nodig heeft voor de beantwoording van een aantal vragen en voorgenomen wijzigingen van het wetsvoorstel.
Behandeling EPD-wet Eerste Kamer wederom uitgesteld

De EPD-wet zou eigenlijk op 1 juni behandeld worden, nog net voor de Tweede-Kamerverkiezingen. Wanneer het wetsvoorstel zou worden verworpen, wat dreigde te gebeuren, zou dat een gevoelig verlies betekenen voor CDA-politicus Klink. CDA-Eerste Kamerlid Hans Franken vreesde dan ook dat het EPD-wetsvoorstel gebruikt zou worden om zijn partij een politieke ‘zeperd’ te bezorgen. Op 1 juni zal nu de brief (pdf) van minister Klink besproken worden waarin hij om uitstel van de behandeling van het wetsvoorstel vraagt. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees meer:

'Mensvriendelijke' aanpak bij invoering epd werk het best
CDA-fractie Eerste Kamer niet tegen epd
GGZ Nederland tevreden over aantal aanmeldingen voor EPD-aanbesteding
Twaalf leveranciers melden zich voor EPD-aanbesteding ggz

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.


Of registreer u om te kunnen reageren.