Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Eenderde van tehuisbewoners is bezorgd over diefstal

Eenderde van de bewoners in verzorgingshuizen en verpleeghuizen is bezorgd over diefstal in het tehuis. Dat is een van de bevindingen uit het rapport ‘Oudere tehuisbewoners’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
Eenderde van tehuisbewoners is bezorgd over diefstal

Bewoners van verzorgingshuizen en somatische verpleeghuizen hebben over het algemeen
het gevoel dat ze met rust gelaten worden als ze dat willen, dat verzorgenden
hen serieus nemen en dat er in het huis voldoende activiteiten worden georganiseerd. Zo blijkt uit het rapport. Daarnaast zijn bewoners minder tevreden over de tijd en aandacht die het personeel voor hen heeft, zowel voor de verzorging als voor eventuele levensvragen waarmee ze zitten. Bovendien geeft een derde van de bewoners aan geen verzorgende te hebben met wie ze een vertrouwelijk gesprek kunnen voeren. Lees het complete rapport. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cordaan: 'Verzongingshuiszorg is onrendabel'
Te weinig alternatieven voor het verzorgingshuis
KNMG: Investeer in de ouderenzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.