Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

KNMG-voorzitter tegen stopzetten landelijk epd

Experimenten met de landelijke koppeling van het elektronisch patiëntendossier (epd) moeten doorgaan. Dat zegt Arie Nieuwenhuijzen Kruseman van artsenorganisatie KNMG in zijn weblog. Hij reageert hiermee op het nieuws dat een meerderheid van de Eerste Kamer het landelijke systeem in de koelkast wil zetten.
KNMG-voorzitter tegen stopzetten landelijk epd

Het versturen en het ophalen van informatie moet via het landelijke schakelpunt (LSP) kunnen plaatsvinden, aldus Nieuwenhuijzen Kruseman. “Stap voor stap en met uiteindelijk voldoende garanties voor de veiligheid. De ontwikkeling van het LSP stopzetten betekent grote vertraging en mogelijk versnippering. En dat moeten wij niet willen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Lees de weblog van Nieuwenhuijzen Kruseman
Eerste Kamer wil einde aan voorbereidingen epd
Behandeling EPD-wet Eerste Kamer wederom uitgesteld
'Mensvriendelijke aanpak bij invoering epd werkt het best'

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.


Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  weer een nit-wit bijna bejaarde end-of-life professional die over de ruggen van anderen (lees collegas EN helaas patienten) onzin uitkraamt. EERST de WET GOED regelen, dan pas invoeren van welk epd dan ook ALS het technisch volmaakt is. Dat men in ziekenhuizen het nivo van papyrus nog niet ontstegen is, heeft men aan zichzelf te danken. Dus: ook eerst maar eens gedegen bedrijfsvoering voordat men het zoveelste miljoenenverslindende project halfbakken lanceert. Betalen we nu zo veel geld voor dit soort malloten?

 • no-profile-image

  Moeten moeten moeten en wat we (WE) niet willen bepalen we zelf wel. Er is geen maatschappelijk draagvlak voor het invoeren van het EPD :
  [... met uiteindelijk voldoende garanties voor de veiligheid....]
  Uiteindelijk? dat bedoelen WE nou precies. Arie Nieuwenhuijzen kan wel ergens voor of tegen zijn, maar zelfs in de zorg zijn veel mensen tegen de invoering zonder garanties en dus voor stopzetting van het project.
  En dat moeten wij niet willen, wie zijn 'wij' meneer Nieuwenhuijzen? Ik snap dat iedereen zo zijn hobby's heeft, maar die van u gaan onze privacygrenzen vooralsnog ver te buiten!

Of registreer u om te kunnen reageren.