Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Pleyade en Catherina trekken vergunningaanvraag in

Stichting Pleyade en Stichting Catherina, twee aanbieders van verpleeghuiszorg en verzorgingshuisszorg, trekken hun aanvraag voor een fusievergunning in. Dat laat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) weten. De aanvraag werd ingetrokken voordat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een definitieve uitspraak kon doen.
Pleyade en Catherina trekken vergunningaanvraag in

De NZa en NMa constateerden dat door het samengaan van beide aanbieders een economische machtspositie kon ontstaan of zou worden versterkt. De fusie zou volgens de NZa ook leiden tot negatieve gevolgen op het gebied van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Tweede voorstel

Ook een nieuw voorstel dat de twee zorginstellingen indienden, leverde niet het gewenste resultaat op. De autoriteiten lieten de zorginstellingen weten dat ook het tweede plan geen einde zou betekenen voor toekomstige mededingingsproblemen. Daarop besloten Pleyade en Catherina de vergunningaanvraag in te trekken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Fusiepartners Careyn en Zuwe Aveant leveren pluspakketten
Fusie als kansspel

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.