Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NKI-AVL opent geavanceerde bestralingsruimte

In het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis wordt op 24 augustus een bestralingsruimte geopend met een zogeheten Ambient Experience. Daarmee heeft het NKI-AVL een wereldprimeur.
NKI-AVL opent geavanceerde bestralingsruimte

Een eigen thema

Met Ambient Experience kan de patiënt zelf een thema kiezen tijdens de behandeling. Hiermee bepaalt de patiënt de kleurstelling, wandprojectie en eventueel muziek in de behandelruimte. Het doel is dat de patiënt zo ontspannen mogelijk de bestralingsbehandeling ondergaat en daardoor beter stil ligt.

Modernste beeldgeleiding

Het bestralingsapparaat beschikt daarnaast over de modernste beeldgeleide technieken om de behandeling aan te passen aan de exacte vorm en positie van de tumor, die van dag tot dag kunnen wijzigen. De software voor beeldgeleiding van dit bestralingsapparaat is door onderzoekers van het NKI-AVL ontwikkeld. De combinatie van het geavanceerde bestralingstoestel met de Ambient Experience moet zorgen voor optimale bestralingsprecisie, waardoor minder schade aan gezonde weefsels rond de tumor wordt aangericht. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Kankercentra melden zich als eerste voor Spider Award
KWF: 'Concentreer complexe kankerzorg'

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Berber Bast

chef redactie Zorgvisie
Bekijk profiel

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.