Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Stemmers zijn voor het tegenhouden van zorgfusies

Een meerderheid van 64 procent van de bezoekers die de afgelopen week hebben gestemd op Zorgvisie.nl, zijn voor de mogelijkheid om zorgfusies te verbieden.
Stemmers zijn voor het tegenhouden van zorgfusies

Van de in totaal 355 stemmers was een minderheid van 127 mensen (36 procent) het eens met de stelling: ‘Tegenhouden van zorgfusies is een kwalijke zaak’. De stemming werd gehouden naar aanleiding van een motie van SP-Kamerlid Renske Leijten. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 13 oktober ingestemd met deze motie tegen fusies in de zorg. De motie zorgt ervoor dat fusies worden tegengehouden totdat de inspraak van patiënten en personeel voldoende is geregeld. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Peter de Wit

    Helemaal eens met Rob. Naar mijn ervaring is het meer voor bestuurders en komt de werkvloer daar erg achteraan. En het is duur, voor de dubbele functies die wegvallen met een handdruk.

  • no-profile-image

    Rob

    En die stemmers zijn mensen met ervaring in de zorg waarvan vele al een fusie van dichtbij hebben meegemaakt. Fusies lijken toch vooral speeltjes van bestuurders. Samenwerking die als vanzelf steeds hechter wordt en leidt tot een fusie is voor iedereen acceptabel, maar de gebruikelijke top down fusie blijkt in de meeste gevallen te mislukken.

Of registreer u om te kunnen reageren.