Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuizen in Noorden versterken samenwerking

Het Universitair Medisch Centrum Groningen en de ziekenhuizen van Zorggroep Leveste Middenveld versterken de bestaande samenwerking. De raden van bestuur hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend.
Ziekenhuizen in Noorden versterken samenwerking

Doel is ondanks de bezuinigingen een volwaardig en kwalitatief hoogstaand zorgaanbod voor patiënten in Noord-Nederland beschikbaar te houden.
Zorggroep Leveste Middenveld, waaronder het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen vallen, en het UMCG onderzoeken de komende tijd of zij de huidige samenwerking op het gebied van de specialistische zorg kunnen uitbreiden naar onder andere de cardiologie, chirurgie, orthopedie en oncologie. De ziekenhuizen werken al samen op het gebied van de oogheelkunde, pathologie, klinische chemie en radiotherapie. Zo wordt in Emmen een radiotherapiecentrum van het UMCG gebouwd, waar vanaf 2012 kankerpatiënten bestraald kunnen worden.

Opleidingen

Beide partijen bekijken ook de mogelijkheden om de opleidingsactiviteiten uit te breiden. Het Scheper Ziekenhuis verzorgt nu al samen met het UMCG een deel van de medisch-specialistische vervolgopleidingen interne geneeskunde en heelkunde.

Verdeling zorgaanbod

Onder druk van bezuinigingen maken de ziekenhuizen keuzes in hun zorgaanbod. Het UMCG werkt aan een netwerk van zorgaanbieders in de regio voor de specialistische basiszorg en ter ondersteuning van zijn kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding. Het speerpunt van Zorggroep Leveste Middenveld is kwalitatief hoogwaardige zorg in de regio. Het UMCG kiest nadrukkelijk voor complexe zorg. (Zorgvisie - Berber Bast)

Drie Noordelijke ziekenhuizen tekenen samenwerkingsverdrag
Medische vervolgopleidingen zetten in op samenwerking

Berber Bast

chef redactie Zorgvisie
Bekijk profiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    DigitaalContactpunt Mantelzorg Nederland (DCMN)

    Tegenover de negatieve geluiden betreffende sluiting en vereenvoudiging van regionale ziekenhuizen is dit een heel positief geluid.
    Wim Klein (DCMN)

Of registreer u om te kunnen reageren.