Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Huisartsen stoppen met chirurgische ingrepen

Huisartsen moeten geen eenvoudige chirurgische ingrepen meer uitvoeren, zoals ingegroeide teennagels en moedervlekken verwijderen. Dat heeft de koepelorganisatie van huisartsen LHV haar achterban geadviseerd. De huisartsen sturen patiënten hiervoor door naar de ziekenhuizen.
Huisartsen stoppen met chirurgische ingrepen

De laatste jaren was het beleid om eenvoudige medische handelingen zoveel mogelijk weg te halen bij medisch specialisten in het ziekenhuis en ze over te hevelen naar huisartspraktijken. Bij huisartsen kost het minder dan bij specialisten. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ: aanwijzing voor 49 praktijken van huisartsen
Schippers haalt minder terug bij huisartsen
Wim Groot: 'Huisartsen zijn helemaal niet zielig'
Huisartsen moeten meer patiënten behandelen

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  frank

  hier zal de minister van schrikken zeg!

 • no-profile-image

  MF

  Helemaal eens met Hans. KOmt nog eens bij dat huisartsen niet zijn opgeleid om chirurgische ingrepen uit te voeren, en dat dus eigenlijk ook niet zouden moeten doen. Verhalen van huisartsen die een CTS operatie uitvoeren gewoon in de praktijkruimte zonder echte steriliteitsmaatregelen, moeten echt tot het verleden gaan horen

 • no-profile-image

  hans

  Juist, want als huisartsenpraktijk meer doen, worden ze groot en moeten ze overhead aannemen. En zijn ze uiteindelijk net zo duur als een ziekenhuis. Of dacht de minister echt dat huisartsenzorg goedkoper was?

Of registreer u om te kunnen reageren.