Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MRSA in Wilhelmina Ziekenhuis Assen

De afdeling neurologie van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is geïsoleerd na een uitbraak van de MRSA-bacterie. Dat meldt het ziekenhuis.
MRSA in Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Nadat vrijdag het vermoeden van besmettingen ontstond, zijn enkele medewerkers en patiënten getest. Een medewerker en twee patiënten van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen bleken besmet, aldus een woordvoerder. Van de overige 24 patiënten op de afdeling zijn kweken afgenomen. Daarvan verwacht het ziekenhuis later deze week de uitslag. Op de geïsoleerde afdeling geldt een opnamestop. Daarnaast zijn in het Wilhelmina Ziekenhuis de hygiënemaatregelen aangescherpt. Ook worden enkele patiënten die de afgelopen dagen uit het ziekenhuis zijn ontslagen, getest op de MRSA-bacterie. (ANP - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

'MRSA verspreidt zich niet buiten ziekenhuizen'
Opnamestop afdeling Jeroen Bosch wegens MRSA
Rijnstate weet MRSA-epidemie te stoppen

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.