Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zonnehuizen is failliet

Het doek lijkt voorlopig gevallen voor de stichting Zonnehuizen. De rechtbank heeft het faillissement uitgesproken met zicht op een doorstart.
Zonnehuizen is failliet

De zorgkantoren en zorgverzekeraars continueren de komende periode de betaling van de zorg. De zorg voor de cliënten is dus gewaarborgd, beklemtoont een woordvoerder.

Curator Marie-José Cools

"Er zijn meerdere betrouwbare partijen die de zorg en onderwijs, of een deel daarvan, willen overnemen", zegt curator Marie-José Cools. “Momenteel voer ik intensief overleg met verschillende overnamepartners. Naar verwachting zullen de meeste medewerkers die werkzaam zijn in de directe zorg en onderwijs in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg en onderwijs overneemt. Hierdoor blijven de cliënten de zorg en onderwijs ontvangen door voor hen bekende medewerkers.”

Financiële problemen

Stichting Zonnehuizen verkeerde al in surseance van betaling. Eerder dit jaar bleek Zonnehuizen in grote financiële problemen te verkeren. Zowel de raad van bestuur als de raad van toezicht stapten vervolgens op. De directie zou de afgelopen jaren twintig miljoen euro hebben verspeeld door mismanagement. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zonnehuizen vraagt surseance van betaling aan
Bestuur Zonnehuizen schrijft brandbrief
Personeel Zonnehuizen krijgt deel salaris pas volgend jaar

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

7 reacties

 • no-profile-image

  huubke

  op aansprakelijkheid zijn ze natuurlijk niet thuis!
  wat de fransen op quatorze juillet deden enkele eeuwen geleden? weet u t?

 • no-profile-image

  Geert

  Laten we in ieder geval blij zijn dat de zorgkantoren door blijven betalen zodat cliënten en medewerkers "veilig" zijn

 • no-profile-image

  Bob

  Deze zaak leent zich perfect voor een persoonlijke aansprakelijkheidsstellling aan het adres van de oud-bestuurders en toezichthouders. Het zou bovendien buitengewoon interessant zijn om te zien hoe de aansprakelijkheidsverzekeraar daar in dit specifieke geval mee omgaat.

 • no-profile-image

  Wilma

  alweer een duidelijk geval van forse perforatie van bestuurlijke manus, meervoud manus hand (medische Latijnse term:laten ze deze eerder in eigen boezem steken en de consequenties dragen voor hun falen.

 • no-profile-image

  rob

  Zie governancecommissie wel mooi maar het is alleen maar een advies . Bestuurder kan gewoon door gaan.Zie 2 dec reacties Stichting Nusantara Governance commissie fluit rvt terug !!!

 • no-profile-image

  herman

  Wanneer pakken wij de bestuurders aan Raad van Toezicht enz die kunnen zich nu nog verrijken van de zorg laten we met zn allen dit gaan aanvechten !! Politiek waar zijn jullie mee bezig

 • no-profile-image

  criet

  dezelfde praktijken als bij stichting Philadelphia enkele jaren terug!
  LEREN DOEN ZE NOOIT!!!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.